Jdi na obsah Jdi na menu
 


VYPSANÁ FIXA

Vypsaná FiXa (hrající punk) vznikla v roce 1993 a prošla spousta změnamy. Členové se střídali i v jiných kapelách a různě se hádali. Nakonec vznikla sestava Márdiho, Pítrse a Mejla. Nejdříve dělalo problémy rozdělení nástrojů, když pak večer potkali v hospodě Dejmala, sestava byla hotová.

Márdi – zpěv, kytara

Dejmal – basák

Mejla – kytara

Pítrs – bubny

Takto vznikla původní sestava Vypsané Fixy,která se nikdy neměnila i přes řady krizí, kdy chtěl každý vyhodit každýho. Otázka stylu se neřešila, kluci poslouchali tak nějak to samý. Takže vznikla nahrávka No Burp! s hrozným zvukem ale s atmosférou a energií vzniklé skupiny. Potom Márdi jezdil s K.R.K. a zbytek skupiny založili „ The Toys“. Obě tyto skupiny tak nějak krachali, tak bylo domluveno, že původní sestava Vypsané Fixy nahraje další demo a pak se uvidí.

V létě 1995 nahráli druhý demosnímek Z nietzseho nic. Polovinu songů vymysleli v průběhu roku a zbytek se dodělal na místě, bylo jich deset. Tentokrát si napůjčovali spoustu lepších aparatur a to se projevilo na lepším zvuku. Na nahrávání přizvali šesnáctiletou Terezu, která nazpívala vokály. Nejdřív dost vadila, ale nakonec ji přibrali do sestavy. V létě 1997 nahráli další kazetu Smutné a veselé vraždy.
V roce 1998 vydali CD LUNAPARK
V březnu 2001 vydali desku Brutální všechno. Prodalo se jí skoro tři a půl tisíce nosičů, několik stovek, možná tisíců nosičů bylo vypáleno.

Bohužel to po půl roce nevydržel basák Dejmal. místo Dejmala pravidelně zaskakoval jeho spolužák ze střední školy Mejn. Dejmalovi to vyhovovalo, ale ostatním už ne. Mejn z koncertů nespěchal a bavilo ho to. Nahradil Dejmala.
Ze začátku trvalo, než si na sebe zvykli ale nakonec začali hrát výborně.

 

Náhledy fotografií ze složky